HTML

Autóhitel, autó hitel

Igényelhető új és használt autó vásárlására egyaránt akár tulajdonostól, akár kereskedéstől szeretnének vásárolni. Az autó a vásárlás időpontjától az Ön tulajdonába kerül, míg az autóhitel összegét havonta törlesztő részletekben kell kiegyenlíteni.

Partnerek

2010.01.28. 12:36 Autó hitel

Bizonytalan kilátások

Drasztikusan, 60 százalékkal kevesebb új autót adtak el országosan, mint egy évvel korábban. A gazdasági válság miatt 2010-ben sem várnak jelentős fellendülést a kereskedők.

Változást csak az hozhat, ha a választások után a bankok kedvezményekkel lendítik fel a hitelpiacot.

Kínálat van, kereslet viszont alig akad a használt autók iránt. Pedig automata, full extra felszereltséget adnak már 2,5 millió forintért. Ebben a kereskedésben idén csak egy autóhitelt indítottak el.

A piacról azt lehet lemondani, hogy gyakorlatilag áll, úgy az új, mint a használt autók piaca, ettől lejjebb - úgy gondolom - már nem tudunk menni, így remélem, inkább felfelé fog menni – bizakodik Hosszú Ferenc autókereskedő.

Soha nem látott visszaesést könyvelhetett el az ágazat 2009-ben. Míg egy évvel korábban 174950 új autót adtak el Magyarországon, addig tavaly mindössze 70808-at. Ez 59,5%-os visszaesés.

A csökkenés márkánként változó. A Suzukinál több mint 67 százalékos volt a visszaesés, a Volkswagennél 57 százalék. A Renault országosan 48,7 százalékos csökkenést könyvelhetett el, míg a Seat több mint 73 százalékot. Ezért zárt be több debreceni autókereskedés is tavaly.

Ebben a szalonban az országos átlag felével, 30 százalékkal adtak el tavaly kevesebb autót, mint egy évvel korábban. A tulajdonos úgy számol, hogy az idei év második felében már megindul a piac, és tartható az országosan tervezett 70 ezer eladott autó.

Év végéig biztos, hogy ez a darabszám megvalósul, én inkább felé tippelnék, hiszen dolgozni, autózni kell, és ahogy konszolidálódnak ezek a kérdések, a gépkocsi-ágazat is helyre fog állni – vélekedik Ősz György autókereskedő.

A piac fellendülését akadályozhatja azonban, hogy januártól szigorúbb feltételekkel lehet autóhitelt felvenni. Forintalapú kölcsönnél a jármű értékének 20 százalékát, az eurónál 35 százalékát, míg egyéb devizánál a felét kell készpénzben kifizetni. Ennek ellenére a kereskedők abban bíznak, hogy az év második felében a bankok kedvezményeinek köszönhetően újra beindul az autópiac.

Szólj hozzá!

Címkék: autólízing autókereskedés autópiac


A bejegyzés trackback címe:

https://autohitelek.blog.hu/api/trackback/id/tr531687356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása