HTML

Autóhitel, autó hitel

Igényelhető új és használt autó vásárlására egyaránt akár tulajdonostól, akár kereskedéstől szeretnének vásárolni. Az autó a vásárlás időpontjától az Ön tulajdonába kerül, míg az autóhitel összegét havonta törlesztő részletekben kell kiegyenlíteni.

Partnerek

2010.02.06. 12:57 Autó hitel

Mélypont után fellendülést várnak az autós cégek

Jóval kevesebb új autót vásároltak 2009-ben Magyarországon, mint a korábbi években. Az ágazatot az ezredforduló után inkább a túlfűtöttség jellemezte többek között az olcsó, könnyen elérhető hitelek miatt. Idén már csekély fellendülést várnak az autóimportőrök.

2004 után megindult egy lassú csökkenés, amely­ből már érezhető volt a felvevői piac kifulladása. Később a Pénzügyi Szervezetek Állami felügyelete is felismerte, hogy valamit lépnie kell a felelőtlen kihelyezések visszaszorítására, így egy 2009. januári hatállyal kiadott ajánlásában jelentősen szigorította a hitelezés feltételeit.

61 %-kal kevesebb (60 189 db) új sze­mély­gépjárművet értékesítettek hazánkban 2009-ben, mint egy évvel korábban.
Ezzel úgy tűnik, a léggömb kipukkant, a 2008-ban kialakult gazdasági válsággal pedig még nehezebb lett a devizahitelesek helyzete. A 2009-es év a Magyar Gépjárműimportőrök Egye­­sülete (MGE) szerint a hazai új gépjárműpiac mélypontját hozta. Bár az importőrök 2010 első felében is további visszaesést várnak, a piac helyreállításának megindulását már az év második felére datálják.

Így az év végére számításaik szerint a forgalombahelyezési darabszámok a tavalyi számok körül, valmivel azok felett alakulnak majd.

„A gépjárműértékesítők a finanszírozókkal együttműködve tudnak kilábalni a mélypontról.”
Erdélyi Péter, az MGE társelnöke

Szólj hozzá!

Címkék: autólízing autókereskedés autókereskedő


A bejegyzés trackback címe:

https://autohitelek.blog.hu/api/trackback/id/tr171687420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása